Gå direkt till Nyheten (Linnea kom hem till Tranum – det lockade besökare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Linnea kom hem till Tranum – det lockade besökare

Publicerad tisdag, 28 januari 2020, 09:33 av - Inskickat material

Stort intresse när Tranums-bygdens egen dotter berättade om sina 11 år i Rockford.

I söndags bjöd Tådene bygdegårdsförening in till föreläsning där bygdens egen dotter Linnea Bengtsson, Tranum, berättade om sina 11 år i Rockford USA. Ungefär 60 personer kom. Det är kanske till och med fler än vad som bor i Tranum? Besökarna kom delvis ifrån bygden men också från stan, Vara Trollhättan och Göteborg.

En till stort sätt fullsatt bygdegård lyssnade till en presentation om det samarbetsavtal som Lidköpings kommun och Rockford har. Samarbetsavtalet har gällt sedan 2006, och sedan 2014 gäller det även Skaraborg. Syftet med samarbetet är att växa lokalt genom att arbeta globalt. 120 elever från Lidköping och företag runt om i Skaraborg har dragit nytta av samarbetet, där Linnea under elva års tid agerat som representant för Lidköping och Skaraborg. Presentationen innehåll lite extra fokus på de personer som från bygden varit med i Rockford genom olika samarbeten.

Efteråt bjöds det på hemmagjorda semlor och kaffe serverat av styrelsen i Tådene bygdegårdsförening.

Carl-Johan Nilsson som är styrelseordförande i Tådene bygdegårdsförening:
– Det är fantastiskt roligt, att i bygdegården som varit den naturliga samlingsplatsen för oss på landet under generationer, få ta del av Linneas berättelse om sin otroliga resa. Att dessutom får långväga besök, från Göteborg som ett gott betyg på allt arbete som vi, och övriga bygdegårdar lägger ner, inte bara uppskattas lokalt utan även regionalt.

Linnea Bengtsson, international business director och Tranumsbo:
– Det kändes otroligt varmt i hjärtat att så många kom och lyssnade. Det engagemang som finns i Tranum och i Tådene bygdegårdsförening är beundransvärt.

Jonas Sundström, kommunalråd, Lidköping var en av besökarna.
– Det är jättekul att vara här och Tranum och Tådene är bevisligen bra exempel på en levande landsbygd.