Gå direkt till Nyheten (Gunilla Girardo är i Lidköping igen)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gunilla Girardo är i Lidköping igen

Publicerad tisdag, 28 januari 2020, 13:38 av Björn Smitterberg

När Gunilla Girardo besökte Lidköping 2005 och 2006 blev det stora effekter. Det kom hundratals amerikanare till Lidköping, och Lidköping fick samarbetsavtal med Rockford och trakten däromkring som gäller än – nu med hela Skaraborg som svensk grund. Gunilla Girardo var då president/ordförande i Swedish American Chamber of Commerce – en organisation för att underlätta för näringslivssamverkan mellan USA och Sverige.

I dag var Gunilla Girardo åter. Hon arbetar till vardags i Bollebygd och i Washington och arbetar med kompetensförsörjning åt företag.

Hon berättade för en liten grupp tjänstemän och politiker från Lidköpings kommun och Tillväxt Lidköping om det svensk-amerikanska samarbetet då som nu. Några nya svensk-amerikanska dagar, som då för drygt tio år sedan var det kanske största näringslivsarrangemanget i Lidköping på många, många år, är inte aktuella.

3 kommentarer på “Gunilla Girardo är i Lidköping igen”

 1. Agne Gustafsson skriver:

  Kom det hundratals amerikanare eller amerikaner, frågar sig undertecknad, som hoppas på det senare. Vi har redan alltför många bilar här i mitt tycke…

 2. Björn Smitterberg skriver:

  Hej Agne. Det var en distinktion jag inte funderat på tidigare. Ska komma ihåg den.

 3. Agne Gustafsson skriver:

  Haha, Björn…kunde bara inte motstå….letade febrilt efter en ”smiley” men gick bet.

Kommentarerna är stängda