Gå direkt till Nyheten (Nystart: Kvinnodagen firas på Vänermuseet i år)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 09 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nystart: Kvinnodagen firas på Vänermuseet i år

Publicerad måndag, 27 januari 2020, 15:58 av - Inskickat material

Den 8 mars gör Vänermuseet comeback med sitt Kvinnodagsfirande. Det bjuds på feminism, rock och aktivism men också vetenskap.

Det skriver Vänermuseet i ett pressmeddelande.

– Efter ett års uppehåll i en lång tradition – att uppmärksamma den Internationella Kvinnodagen har vi nu samlat kraft och kommer med ett riktigt pang-program den 8 mars”, säger Malena Kindberg som är programansvarig på Vänermuseet.

Ami Skånberg Dahlstedt, verksam som konstnärlig forskare och undervisar i danshistoria och dansteori vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet, besöker Vänermuseet för en föreläsning om japansk danspraktik. Ami som också är doktorand vid University of Roehampton, London, kommer att involvera publiken i en sinnlig upplevelse av rörelse och bjuder på performance i aktivistisk anda.

Det feministiska rockbandet Browsing Collection från Skövde, kommer att spela akustiskt och ge smakprov på sin musik men också berätta om sin resa från unga nybörjare i Skövde till internationellt etablerade och fullfjädrade artister.
– Jag ser fram emot att låta dom inspirera med sin stenhårda attityd och budskapet; att inte ta någon skit, fortsätter Malena Kindberg.

Browsing Collection är en prisbelönad grupp som belönats med Framtidens Musikpris 2019 i kategorin Bästa Ungdomsinitiativ, just för att de vågar bryta normer, vara sig själva och på det sättet inspirera andra att ta plats och våga.

Arrangemanget på Vänermuseet genomförs i samarbete med ett studieförbun och resulterar i en minimässa med flera olika lokala kvinnoorganisationer under dagen. Även Lidköpings Bibliotek bidrar till arrangemanget.

– I år satsar vi på att alla, vem du än är, ska kunna vara med och fira, inträdesavgiften är som en vanlig museidag men upplevelsen är mer maxad än vanligt!, säger Malena Kindberg.