Gå direkt till Nyheten (Svenska försäkringar för arabiska familjer
Lidköpings Rotaryklubb i lokalt projekt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Svenska försäkringar för arabiska familjer
Lidköpings Rotaryklubb i lokalt projekt

Publicerad söndag, 26 januari 2020, 12:15 av - Inskickat material

I lördags höll Lidköpings Rotaryklubb en föreläsning för arabiska familjer om Sveriges vanligaste och viktigaste försäkringar. Föreläsare var Sven-David Malmesved, marknadsområdeschef på Länsförsäkringar för Västra Skaraborg. Det var en liten skara som tacksamt tog emot informationen och passade på att ställa många frågor.

Lidköpings Rotaryklubb genomför ett lokalt projekt för arabiska familjer. I projektet vill klubben vägleda familjerna in i det svenska samhället. Tidigare har Rotary anordnat föreläsningar där klubben bjudit in kommunen. Då har det handlat familjens rättigheter och skyldigheter gentemot skolan. Nästa gång kommer det handla om de juridiska formerna vad gäller migration. Initiativtagare är Tarek Aljanaan tillsammans med Jan Wikström som är ansvarig för klubbens hjälpprojekt.”
_______________
Louise Bratt Carle
President i Lidköpings Rotaryklubb