Gå direkt till Nyheten (Utvecklingsbolag får ny chef)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utvecklingsbolag får ny chef

Publicerad fredag, 24 januari 2020, 11:13 av Björn Smitterberg

Den 1 mars tillträder Leif Pehrsson VD-posten på det Skaraborgsbaserade utvecklingsbolaget IDC West Sweden AB.
Leif Pehrsson har lång erfarenhet från ledande befattningar inom fordonsindustrin.

Leif Pehrsson har verkat inom fordonsindustrin i tjugofem år, senast inom Volvo Cars. Han har varit en drivande kraft i tillkomsten av innovationsarenan ASSAR och är mångårig ordförande i de skaraborgska företagens Produktionstekniska Nätverk – erfarenheter som kommer väl till pass i den nya rollen som ledare för IDC:

– Att stärka konkurrenskraften hos tillverkningsföretagen i vår region och att knyta forskningen närmare industrins vardag är något jag verkligen brinner för och har engagerat mig i på många olika sätt genom åren. I de sammanhangen har jag haft förmånen att lära känna många av IDCs medarbetare. Här finns en stor samlad kompetens som det ska bli mycket spännande att få leda på vägen mot en spännande framtid. Potentialen är mycket stor, menar Leif Pehrsson som tillträder sin nya post den 1 mars.

– Vi i styrelsen känner oss väldigt nöjda med att ha lyckats knyta en så erfaren och välmeriterad kraft som Leif till IDC och ser fram emot ett mycket givande samarbete för hela regionens bästa, säger IDCs ordförande Sören Gustafsson avslutningsvis.