Gå direkt till Nyheten (Ny Väner-webb lanseras på Båtmässan i Göteborg
Satsning på paddling blir en del av mässprogrammet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 09 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny Väner-webb lanseras på Båtmässan i Göteborg
Satsning på paddling blir en del av mässprogrammet

Publicerad fredag, 24 januari 2020, 17:05 av - Inskickat material

Från fredag och tio dagar framöver finns Vänersamarbetet och Gästhamnar i Vänern på plats på den internationella båtmässan i Göteborg. Tillsammans ska Vänern lyftas som turistdestination, framförallt till de som tänkt sig besöka Vänern med båt.

Nytt för i år är lanseringen av en ny Väner-webb i samband med Båtmässan. Den nya webben heter lakevanern.se och med många vackra bilder ska den inspirera till att upptäcka Vänern som besökare, både från land och till sjöss. Den delen som vänder sig till besökare produceras i samarbete mellan de 13 kommunerna kring Vänern, Vänermuseet, Gästhamnar i Vänern, Visit Värmland och Turistrådet Västsverige.

– Den nya lakevanern.se blir ett bra skyltfönster för att visa upp och berätta om alla fantastiska möjligheter till upplevelser som finns kring Vänern. Tillsammans hoppas vi på att locka ännu fler besökare till Vänern, säger Madeleine Norum, projektledare för Lake Vänern Grand Tour, en satsning för att utveckla Vänern som destination.

På den nya Väner-webben kan man också ta del av senaste nytt om viktiga utvecklingsfrågor för Vänern och vilka organisationer som arbetar med dessa. Det handlar om sjöfart, besöksnäring, fisket, vattenreglering och vattenvård. På Väner-webben samlas nu olika organisationers webb-sidor, som Vänersamarbetet, Vänerrådet, Gästhamnar i Vänern och Vänerregionens Näringslivsråd.

Förra året fick Väner-montern på Båtmässan ett nytt utseende och mer fokus på besöksmål kring Vänern som ett komplement till information om alla gästhamnar. Detta blir innehållet även i år. I montern kommer det också att finnas ett stort sjökort över Vänern där besökarna kan markera ut sina smultronställen vid och på Vänern eller berätta om de platser de skulle vilja besöka.

På Båtmässan i år kommer vi också att erbjuda inspiration i form av föredrag och bildspel om paddling i Vänern, tisdagen 4 februari kl. 15.35. Det är Carolina Hellström från Destination Läckö-Kinnekulle AB, Anna Hjelmberg från Åmåls kommun, Leif Nilsson från Friluftsfrämjandet i Åmål samt Madeleine Norum, projektledare för Lake Vänern Grand Tour som berättar om satsningarna på att göra Vänern till en ännu bättre paddlingsdestination.