Gå direkt till Nyheten (Har målet hundratals kvinnoansikten
Ställer ut på Folkets Hus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Har målet hundratals kvinnoansikten
Ställer ut på Folkets Hus

Publicerad onsdag, 22 januari 2020, 09:30 av Björn Smitterberg

Det är lite intensivt för Ylva Svensson Borg just nu. Och mycket spik behövs. I Folkets Hus övre foajé ställer Ylva Svensson Borg ut över 200 porträtt av kvinnor. Alla i samma storlek, och med samma teknik.

– Jag började göra några och lade ut dem på nätet och vips fick jag tips om allt fler.

Det är ansikten kända i hela världen som kommer att visas de närmaste veckorna med vernissage på torsdag klockan 17. Ylva Svensson Borg – Götenekonstnär – finns med själv, liksom hennes mor och dotter. Men de flesta ansiktena känner vi från helt andra håll, även om det även finns en del lokala kvinnor med i den stora samlingen.

På tisdagen sattes spikarna upp, och klamren för att hänga bilderna. Exakta rader med bilder. Ylva Svensson Borg har lite bråttom för just nu studerar hon samtidigt som hon är konstnär. Och efter ett  par veckor vandrar utställningen från Lidköping till Mora.