Gå direkt till Nyheten (Friskola vill etablera sig i Lidköping)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Friskola vill etablera sig i Lidköping

Publicerad onsdag, 22 januari 2020, 09:47 av Björn Smitterberg

Raoul Wallenberg-skolan i Skaraborg AB (RWS Skaraborg) har tillskrivit Lidköpings kommun för att diskutera möjligheterna att starta friskola i Lidköping.

RWS anser att Lidköping är en expansiv kommun som har behöv av flera förskoleplatser och fler grundskoleplatser och vill samarbeta med Lidköpings kommuns barn- och skolförvaltning om att erbjuda platser framöver. RWS vill ha ett sammanträffande med representanter för Lidköping under våren.

6 kommentarer på “Friskola vill etablera sig i Lidköping”

 1. Tomas skriver:

  Vi behöver ej mer företag som skall snylta på skattepengarna

 2. Carina skriver:

  Nej tack till mer privat verksamhet. LIDKÖPINGS kommun ska vara stolta över sin verksamhet. Det räcker med en friskola. Skattepengar ska inte hamna i någon annans ficka

 3. Petter skriver:

  Skattepengar ska gå till en mycket högkvalitativ undervisning som ger gott resultat. Om en privat aktör gör det bättre än kommunen så är det klart de ska få göra sin grej.

 4. Lillan skriver:

  Jättebra med valmöjlighet, mindre klasser, kommer bli mer och mer friskolor då kommunala krackelerar med stora klasser

 5. jan skriver:

  om friskolan får tillstånd så är det som i andra ställen i Sverige ,,,alla barn är inte välkomna stökiga dåligt fostrade m,m, får kommuala skolan ta hand om,,detta system håller på att fördärva det fina i Sverige,,,,ALLSÅ INGA MER SNYLTARE PÅ VÅRA SKATTEKRONOR
  räcker med en skola i Lidköping

 6. Agne Gustafsson skriver:

  Men snälla någon… Har vi inte fått tillräckligt många exempel på hur dessa s.k. valfrihetsalternativ, istället för att tillföra det speciella, billigare alternativ och innehåll de utlovar, istället skapar marginaler för den privata vinst man vill lägga beslag på. Blir så förbannat trött på dessa snyltare. Gillar emellertid Raoul Wallenbergskolans filosofi och internationella inriktning som den beskrivs i deras dokument, men är fullt trygg med vår egen nuvarande skolas målsättning och förmåga att tillgodose dessa intentioner. Som jag ser det, kan denna skola inte tillföra något som vi inte gör, eller klarar att utföra själva. Vill nu bara se att politiken i Lidköping klarar att värdera dessa luftslott för vad de är.

Kommentarerna är stängda