Gå direkt till Nyheten (– Hur kom det här till mitt i Lidköping?
Säg din mening om nybygget på torget)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

– Hur kom det här till mitt i Lidköping?
Säg din mening om nybygget på torget

Publicerad tisdag, 21 januari 2020, 15:49 av Björn Smitterberg

Frågan i rubriken är relevant. För på en av de mest sedda platserna i Lidköping har det placerats en transformatorbyggnad. Anledningen är behovet att stärka elnätet vid Nya Stadens torg. Men kan man inte anpassa den till omgivningen?

Jo, lite bättre ska det bli. Fasaderna ska få en slags svarta halvmånar som ska ge mönster åt de grå väggarna.

Frågan är om det räcker. De personer som arbetar med att försöka få Lidköping att bli Årets stadskärna 2022 är inte nöjda utan undrar vart samarbetet som är nödvändigt för centrumutvecklingen tog vägen.

De arbetare som jobbar på platsen, där det också skapas ett sätt att samla upp skräp i regnvatten innan det rinner i Lidan, får många frågor.

– Det kunde väl ha fått någon anknytning till Gamla Rådhuset, säger de som får många frågor från förbipasserande.

Ge gärna din syn på utformningen av stationen
– skriv en kommentar nedan eller skicka den med e-post till desk(a)lidkopingsnytt.nu – byt (a) till @ – så tar vi hand om den. Du får vara anonym men det är bättre med namn.

27 kommentarer på “– Hur kom det här till mitt i Lidköping?
Säg din mening om nybygget på torget”

 1. Nisse skriver:

  Ibland får man förstå att alla pengar inte kan gå till att utsmycka centrala Lidköping – på annan plats på sidan berättas nu om det nödkapital som är på väg till kommunen, och då får man nog ta sig en funderare…

 2. Ulla olsson skriver:

  Så fult ?hur tänkte man där ?

 3. Britt Hjelm skriver:

  Släpp låss en grafititecknare på byggnaden så får vi lite färg på torget risken är stor att de ändå kommer att gå loss på den om den ser trist ut.

 4. Britt skriver:

  Usch vad fult!! Kunde det inte ha legat rakt över gatan på parkeringen vid älven? Vill kommunen så småningom bli årets stadskärna får man nog börja med något som stavas samarbete.

 5. Kristina Medin skriver:

  Har skammens hus återuppstått ni som var 60 o 70 talet minns säkert var det låg.

 6. Viggen werner skriver:

  Detta kunde dom väl placerat dolt precis vartsomhelst. Torget har en parkering som redan förstör och nu detta. Tag bort det och parkeringen och gärna strålkastarna som får torget att se ut som istadion. Miljön runt torget kunde varit mycket mysigare med enkla medel. Snart står väl en gräslig lekplats där också som det pratats om

 7. Anders Söderman skriver:

  Varför inte gräva ner hela burken, då hade den inte stört?

 8. Ronney Hedvall skriver:

  Pinsamt sa Bull. Ingenting man kan skryta med. Vem i h-e har godkänt stans fulaste byggnad?

 9. Björn Smitterberg skriver:

  Anlagt på begäran:
  Hej!

  För det första så en vattenbädd, så otroligt ful dessutom, inte på en genomtänkt plats, ”bron” som man skall kunna gå igenom ser felbyggd ut.

  Angående stationen, var skall man börja, placerad så utsikten mot vattnet om man sitter på rådhuscafeets cafe. Så otroligt ogenomtänkt som med allt annat vad det gäller vattnet i den här staden, det är som våra politiker inte vet om att vi ens ligger vid Vänern & lidan! Svarta halvmånar? Det kunde varit som en ”karta” över vår vackra skärgård, porslinsprydd med Läckö slott, gamla vatten tornet , ett fartyg från våran hamn osv… men nej svarta halvmånar? Kom igen! Är det ungdomarna eller beslutsfattarna i den här staden som borde sluta knarka?

  Och de två ”stål leksakerna på ena sidan torget , ja säger bara en sak , för jävla fult!

  Och en lekplats på en parkering , nära vattnet & där bussar & bilar åker förbi! Mycket fint för säkerheten, skall ni sätta ett fult galler runt hela lekplatsen?

  Som vanligt i den här sossestaden ska det billigaste alternativet väljas.

  Samma sak med vårat badhus som aldrig lär byggas på nytt, ett hotell vid framnäs som aldrig blev av.

  Och på tal om all nya hus som byggs i centrum, inte en enda ny butikslokal, vet dem fortfarande inte varför inte stora kedjor som Nilson shoes osv kommer till Lidköping? För att det inte finns några bra butikslokaler, endast små små butikslokaler som gamla gubbar äger och tror de skall få runt 40 000 i månaden för & ser dem hellre står tomma, inte heller fick freenbo bygga vid parkeringen vid Åhléns och skapa ett riktig nytt fint butikslandskap iform av torg lägenheten & köpcentrum , som skulle kunna slått ihop både det nya som inte blev av , polluxhuset & särnmarkshuset.

  Samma med platsen vid Thaihouse , ska de vara rostiga klumpar som de skall plantera blommor i, kallas dem det mötesplats?

  Jag undrar vem det är som bestämmer hur det skall utformas det som på nåt sätt lyckas bli godkännt förutom tusentals villor i sjölunda som börjar se ut som en välbärgad villaförort i usa.

  Besviken Lidköpingsbo som precis flyttat hem från gbg.

  Mvh Oscar JW Andersson

 10. RGR skriver:

  Så j*vla typiskt Lidköping. Man kan bara skratta åt eländet.

 11. Thomas Falck skriver:

  För jävligt, hela torget förstört.

 12. Alfred Lidköping skriver:

  Som föregående skribent skrev. Skammens hus va en offentlig toalett som låg nere vid ”ålva” Lidan men detta liknar ju nått som absolut inte går ihop men Torget alls.Fult & ännu fulare än ”Pessemojen” Toaletten.Mindre parkeringar ger plats åt nåt som inte hör dit.Det dröjer nog inte länge innan det är nerkladdat av diverse melerade färger!!!

 13. Olivia skriver:

  Ser för jävligt ut! Varför denna idiotiska placering som snor både parkeringsplatser och förstör utseendet på vårat vackra torg? Hade väl varit bättre att dölja det och placera det någon annanstans?! Och som ovanstående skriver, utsmyckad det med månar?! Försök gör något snyggt av det iallafall, bygg ett mini-rådhus av det? Eller något som har med lidköping att göra. Eller som jag tycker, flytta skiten, gör om gör rätt även om det kostar mer pengar! Sjukt fult.

 14. Johan skriver:

  Det ser helt ok ut. Hade varit betydligt sämre om de hade gjort det så att det är i rådhusets stil. Olika tidsåldrar har olika arkitektoniska uttryck.

  För övrigt borde det vara bilfritt runt hela torget – alltid. Så det är enbart bra att parkeringar försvinner.

 15. Jim_Ljung skriver:

  Detta är väl ett jkla fiasko eller?
  Ta bort skiten inna någon gör sig olyclkig pået!
  Innan man uppför en bygnad på allmän plats borde givetvis kommunens ägare (medborgare) tillfrågas.
  Ni kräver att vi som enskilda medborgare skall söka tillstånd hos er när vi ska uppföra ett snedtak över altanen bakom huset, men ni i kommun kan bete er hur tusan dummt som helst?
  Ansvariga, träd fram o förklara er, Gör om o gör rätt!
  Jag tror inte att det finns så många som godkänner en såhär ful bygnad i ett tidigare så vackert centrum.
  Riv eller flytta den till någon bakgata i närheten!

 16. Inge Andersson skriver:

  Det var mycket värre än jag trodde det måste bort

 17. Anders Persson skriver:

  Vore intressant med en redogörelse från kommunens sida. Varför placerades byggnaden där? Vilka andra alternativ utreddes och varför föll dessa?

 18. Jakob skriver:

  Smälter bra in med allt annat som byggs i stan. Gråa betonglådor

 19. Jörgen Larsson skriver:

  Detta är en helt otrolig historia. Hur kan någon överhuvudtaget komma på att bygga på torget. I enda hörnan där det fanns utsikt mot älven. Hur kunde detta bara, plötsligt, vara beslutat utan att frågan varit synlig för nån?
  Någon skriver ovan om att rätta till misstaget, bara att instämma. Har politiken beställt detta bygge? Någon ovan frågar efter en utredning hur det kunde bli så här, bara att instämma. Nån måste bära ansvaret.
  Vi är bortskämda i Lidköping. Det har alltid funnits tjänstemän som värnat Lidköping historiskt och estetiskt. Våra tidigare stadsarkitekter hade aldrig släppt igenom detta.
  Berätta för oss hur frågan kom upp och vägen till beslutet. Vad har det kostat? Kommer någon och ta ansvar för hur centrum förfulats tack vare detta bygge?

 20. Bevara Lich skriver:

  Varför inte ge den en röd träfasad så det smälter in lite bättre med rådhuset

 21. Watchingeye skriver:

  Om tendensen följs, med de politiker som nuförtiden styr samtalsklimatet, lär också denna fråga tigas ihjäl.
  Det är tyvärr en negativ klimatförändring även i den lokalpolitiska världen. Plocka fram Hedvall ur garderoben, så rågen i ryggen börjar växa igen. Den är stendöd i dagsläget.

 22. Watchingeye skriver:

  Det kanske är på sin plats att informera om att det återigen luskas rätt intensivt igen i kommunkorridorerna kring vem o vilka som skriver kommentarer här.
  Vad det är tecken på, lär vilken invånare som helst kunna skapa sig en hygglig uppfattning om.

 23. RGR skriver:

  Det förra röd-gröna styret byggde en arena som monument över sig själva. Det nuvarande mitten-styret kommer för evigt bli ihågkomna för en betonglåda som alla hatar.

 24. Per skriver:

  Watchingeye: vilka politiker menar du styr samtalsklimatet? Jag håller med dig! Nu får Hedvall komma ur garderoben!

 25. Per skriver:

  RGR. Glöm inte bad i Lidan som C lyckades driva igenom. På något märkligt sätt…

 26. Watchingeye skriver:

  Per: jag vill påstå att alla våra lokalpolitiker aktivt kväver dialog och debatt med invånarna. Man gör det med en medveten strategi. Dialoger och debatter ska uttryckligen inte deltas i. Särskilt inte på LN.
  Skulle jag till äventyrs ha fel på denna punkt borde vi ju rimligen se aktivitet här från politikerna ganska omgående.
  I bästa blir det väl som vanligt att en tjänsteman puttas fram gör att mota de jobbiga frågorna. I bästa fall alltså…

 27. Per skriver:

  Watchingeye: En och annan lokalpolitiker läser vad vi skriver här. Låt oss se vilken politiker som blir först ut att skriva några rader under denna tråd. Jag gissar att det kommer bli Centerpartiet!

Kommentarerna är stängda