Gå direkt till Nyheten (Debatt: Årets Stadskärna – en gemensam angelägenhet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Årets Stadskärna – en gemensam angelägenhet

Publicerad tisdag, 21 januari 2020, 14:12 av Insändare

Arbetet med Årets Stadskärna berör alla, skriver representanter för Fastighetsägarna i Lidköping i en debattartikel.

Årets Stadskärna – en gemensam angelägenhet

Arbetet med projektet Årets Stadskärna är i full gång i Lidköping. Ett projekt som Tillväxt Lidköping är projektledare för. En satsning som utöver en utmärkelse att vara stolt över även bidrar till en levande stadskärna där människor vill verka och vara, en blomstrande handel, en stolthet över stadskärnan. En angelägenhet för oss alla.

För att nå framgång och närma oss målen krävs samverkan. Samverkan handlar om att gemensamt studera och utveckla stadskärnan, oavsett om man är kommun, handlare, näringsidkare, fastighetsägare eller bosatt i staden.  Alla kan bidra med något, för tillsammans kan vi göra skillnad till något bättre.

För att vi ska lyckas med samverkan krävs en god dialog mellan alla inblandade. En god dialog handlar om att tänka tillsammans, kommunicera, lyssna och komma framåt för alla inblandade. Vi från Fastighetsägarna har under en längre tid efterfrågat dialogen med kommunen, vilket man har tagit till sig till viss del. Men denna delen bör utvecklas ytterligare. Vi uppfattar emellanåt att tjänstemännen bromsas av politikerna, då de anser att de fått uppdraget därifrån och inte kan involvera fastighetsägare och övriga näringsidkare.

En dialog ska inledas i ett tidigt skede och inte när beslut redan är fattade. Dialog innebär också att vi tar tillvara på varandras kompetens och erfarenheter. Vi drar nytta av varandra.

Ska vi komma framåt, är det nödvändigt att samverka och föra en god dialog. Låt oss tillsammans se till Lidköpings stadskärnas bästa.

Alma Ohlin
Ansvarig Näringspolitik
Fastighetsägarna Skaraborg

Jonas Danielson
Ordförande
Fastighetsägarna Lidköping

_____________________________
Se även artikel i Lidköpingsnytt igår måndag – klicka här

En kommentar på “Debatt: Årets Stadskärna – en gemensam angelägenhet”

  1. Watchingeye skriver:

    Det är verkligen fascinerande hur mkt kritik kommunen får, från alla upptänkliga håll, utan att det tas på allvar.
    Årets stadskärna lär inte hända inom överskådlig tid, men upplyftande att se näringslivet och fastighetsägarna försöka… Trots ihållande motvind.

Kommentarerna är stängda