Gå direkt till Nyheten (Vernissage:
Med skuggor, ljus och rörelser från Kina)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 09 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vernissage:
Med skuggor, ljus och rörelser från Kina

Publicerad lördag, 18 januari 2020, 13:21 av Björn Smitterberg

Torsten Jurell arbetar i Sverige såväl som i Kina.
I dag var det hans dag i Konsthallen i Lidköping, där den lokala Konstföreningen nu öppnade utställning med konstnären själv på plats för att berätta, presentera och samtala med besökare om sin konst.
Och besökare var det minsann ingen brist på.

Bilden är klickbar till större format. Foto: Lidköpingsnytt

Det är en keramiker som gärna jobbar i Kina, men även har Sverige som bas. Det handlar i hans konst ofta om att kombinera ljus och skuggor, och rörelser. Även ljuset kan i neonform bli rörligt genom att det lyser på olika sätt.

Bilden är klickbar till större format. Foto: Lidköpingsnytt

Många ansikten har hängts – och placerats – i Konsthallen. Konstnären kallar det själv fört marionetter. Han kallar dem själv för fantasieggande – det är bara att hålla med. Konsthallen har öppet med Torsten Jurells utställning ”Förtroende och Svek” till den 15 februari.

Bilden är klickbar till större format. Foto: Lidköpingsnytt