Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Musen som röt…)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Musen som röt…

Publicerad fredag, 17 januari 2020, 12:03 av Björn Smitterberg

Vaknatt.
I natt har redaktören våndats. Plötsligt har mössen hittat in i redaktörens bostad. På vinden har jakten med hjälp av fällor påbörjats tidigare. Men i natt hände något särskilt.

På torsdagskvällen skulle soporna kastas, och upptäckten gjordes: Någon har varit framme och tuggat på plastpåsarna under diskbänken!
Allt togs ut, skåpet rengjordes. Och så gjordes ett misstag. En fälla placerades i skåpet.

Skåpet var tomt, dörrarna stängda. Enda vägen ut för musen var genom det hål i väggen för diskmaskinsanslutningarna. Här fanns nu bara en fälla. Laddad med en skalad hasselnöt. En ny liten smart modell av fälla.

Det dröjde inte så länge innan fällan small igen. Nå, det får vara nu, tänkte redaktören och vände sig på andra sidan i sängen. Då blev det plötsligt ett väldigt oväsen i skåpet. Musen levde och härjade i skåpet men kunde inte komma därifrån. Den skrek ilsket, hoppade och allt möjligt i mörkret i skåpet.

Djurvännen i redaktören vaknade; Så här kan vi inte ha det. Varför har musfällan inte avlivat det lilla livet? Varför sattes musfällan i skåpet – det fanns ju inget för musen kvar så den hade säkert vänt ut samma väg som den kom in. Men den enda klokhet redaktören har är den som kommer för sent.

Att bara öppna skåpet var otänkbart – då skulle väl musen springa sin väg över golvet släpande på fällan. Redaktören fick minnesbilder från en tidigare jakt på mus, som redaktören försökte lura utanför ett litet hål. Redaktören räknade ut att musen skulle springa längs väggen utanför sitt hål. Så på ena sidan hålet placerades en fälla. Med ost. Edamer. Vid väggen på andra sidan hålet stod redaktören med en bärkasse att fånga den flyende besten.
Vad hände? Ja, musen sprang förstås inte längs väggen utan rakt ut på golvet till väggen på andra sidan. Där tog den skydd bakom en bokhylla. 1-0 till musen.

Åter till den gångna natten. Mitt i natten fick redaktören nog av skramlandet och skrikande. Sopsäckar och gammalt badlakan gillrades upp utanför skåpdörren. Badlakanet skulle kastas över den vilda musen, en sopborste fick bli tillhygge för att mota ner musen i säcken. Åtgärder vidtogs för att hindra musen springa sin väg. Planen kontrollerades – allt var perfekt för att funka. Med trötta ögon gläntades skåpdörren, jodå musen satt alldeles innanför och tittade ilsket. Pang, igen med dörren. Genomgång av planen igen. Så skred redaktören till verket, öppnade snabbt dörren föste musen ner i soppåsen. Ut genom ytterdörren där kontroll visade att nu var ju musen avliden. Efter sex timmar. Musen var helt enkelt för stor för fällan och hade därför kunnat leva loppan med den som en extra utrustning på magen i så många timmar.

Så nu sitter redaktören rödögd vid datorn och saknar den sömn han inte fick. Musens hämnd.

Många kanske har sett skylten på Torggatan.

Bara inte byggarna vänder upp och ned på ritningarna också…. Skylten finns där det finns information om AB Bostäders nybygge i hörnet av Torggatan och Rörstrandsleden. Den väcker uppmärksamhet.

God helg