Gå direkt till Nyheten (Rörstrands museums café utreds inte)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rörstrands museums café utreds inte

Publicerad torsdag, 16 januari 2020, 14:00 av Björn Smitterberg

Inom ett par veckor har kommunledningen i Lidköping av allt att döma godkänt planerna på att skapa ett visst samarbete mellan Vänermuseet och Rörstrands Museum. En invändning som Sverigedemokraterna, Liberalerna och Moderaterna haft mot förslaget till samarbete är att den stiftelse som äger Rörstrands Museum även driver ett café i anslutning till utställningen.
Arkivbild: Från Rörstrands jugendsamling.

– Kommunen skall inte medverka till att driva ett café, uttalade sig de tre partiernas företrädare när frågan var uppe i Kultur- och Fritidsnämnden strax före jul.

Den invändningen nämns i underlaget till beslut hos kommunledningen. Men det finns inga förslag till åtgärder. Möjligen kan det tolkas som att kommunledningen vill ha ett samarbete som ligger på administrativ och lednings-nivå. Varje museum skall leva sina egna liv, men skötas gemensamt.

Rörstrands museum förvaltar samlingar med kopplingar till porslinstillverkning har fyra anställda och cirka 100.000 besökare årligen. Vänermuseet som har ett bredare uppdrag när det gäller kultur, samlingar, natur och historia har tolv anställda och cirka 30.000 besök.