Gå direkt till Nyheten (Lidköping föreslås stötta Stadsnära Lantgård)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 09 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping föreslås stötta Stadsnära Lantgård

Publicerad onsdag, 15 januari 2020, 21:21 av Björn Smitterberg

I nästa vecka kommer kommunstyrelsens arbetsutskott av allt att döma att skjuta till 528.000 kronor till det Sociala kooperativet Stadsnära Lantgård.
Texten har uppdaterats.

Projektet Stadsnära Lantgård riskerar hamna i ekonomisk kris och har bara ett par månaders marginal för överlevnad, men nu finns alltså ett förslag som innebär ett tillskott med över en halv miljon kronor som en fortsättning på tidigare kommunalt stöd.

Förslaget om bidrag kommer att beslutas i olika instanser och blir helt klart tidigast under februari. Det handlar om ett årligt bidrag som i år är 528.000 kronor men som föreslås bli uppräknat med 2,5 % 2021 och lika mycket 2022.

I förslaget står att verksamheten på Brädegården i Råda ska drivas och utvecklas av det sociala kooperativet. De arrenderar gården och jordbruks mark av Lidköpings kommun som enligt tidigare avtal bidragit med 480.000 kronor. Det avtalet gäller till 1 april, men allt tyder alltså på ett nytt uppräknat avtal från det datumet.

– Stadsnära lantgård Lidköping utvecklar i egen regi sina övriga verksamheter på gården, utvecklar den arbetsintegrerade verksamheten och säljer tjänster och varor på marknadsmässiga grunder, står bl a i beslutsunderlaget.

4 kommentarer på “Lidköping föreslås stötta Stadsnära Lantgård”

 1. Jan Manitski skriver:

  Det gäller att prioritera! Finns inga pengar till fritis i Filsbäck pga att skolan måste spara men till lantgården finns det!

 2. Martin Johansson skriver:

  Ofattbart att sånt här får fortgå med skattemedel!

 3. Johan skriver:

  Bra! Lantgården behövs.

 4. Lasse Liten skriver:

  Tips till nya företag i Lidköing. Starta som socialt cooperativ så kan man gå till kommunkassan om det inte funkar, (jämför leklandet)

Kommentarerna är stängda