Gå direkt till Nyheten (Direkt från Met till Folkets Hus: Wozzeck)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Direkt från Met till Folkets Hus: Wozzeck

Publicerad fredag, 10 januari 2020, 01:05 av Redaktionen

I morgon startar operavåren på Lidköpings Folkets Hus. Sju direktsända operaföreställningar väntar på bioduken och först ut är Mets upplaga av Wozzeck, Svenske Peter Mattei gör sin rolldebut som Wozzeck i Alban Bergs operamästerverk om samhällets onda krafter.

I morgon livesänds den från Met till Folkets Hus och Parkers biografer i hela Sverige.

Wozzeck betraktas som en av 1900-talets viktigaste operor för dess känslomässiga kraft och strålande musik. Operan komponerades i slutet av första världskriget. Det är Bergs mörka utforskande av en soldat som hemsöks av samhällets onda krafter.

William Kentridges uppsättning består av trapplabyrinter, ramper, trasiga möbler och skräp. Animerade träkolsteckningar, kartor och filmklipp skapar en mardrömslik värld av kraschade flygplan, strålkastare och slagfält. Bara scenografin är en upplevelse i sig.

Svensk text
Föreställningsstart kl. 19
Fri introduktion av Björn Ekblom kl. 18
Speltid: 1 tim 40 min (ingen paus)