Gå direkt till Nyheten (Nu skapas Västra Militärregionen – MRV)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 10 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu skapas Västra Militärregionen – MRV

Publicerad tisdag, 07 januari 2020, 11:49 av Redaktionen

I morgon hålls en högtidlig ceremoni vid Skövde garnison för att uppmärksamma att Västra militärregionen blir en organisationsenhet och ställs under Rikshemvärnschefens befäl.

1 januari 2020 övergick Västra militärregionen från att ha varit en del av Skaraborgs regemente, P 4, till att bli en egen organisationsenhet inom Försvarsmakten. I samband med det övertas ansvaret för de tio hemvärnsbataljoner och fem utbildningsgrupper som finns i regionen. Den stora förändringen mot tidigare är att Västra militärregionen nu, förutom att leda hemvärnsförbanden i krig och kris, även ansvarar för utbildning och utveckling.

På motsvarande sätt bildas också Norra, Mellersta och Södra militärregionerna som nya organisationsenheter. Etableringen är en del av Försvarsmaktens förändringsarbete ”Ledning för ett starkare försvar”.

Förkortningen blir MRV.