Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Utmaningar och förväntningar)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Utmaningar och förväntningar

Publicerad fredag, 03 januari 2020, 12:56 av Björn Smitterberg

God fortsättning på det nya året. Låt oss alla hoppas att 2020 på alla sätt blir ett bättre år än 2019 och att alla kommande år blir bättre och bättre. Talesättet att det var bättre förr måste få dö ut.

Vad behöver bli bättre? Ja, det är en hel del. Vi behöver en mer rättvis fördelning av mat och vatten, vi behöver rättvist hjälpa varandra – länder emellan – med att motverka klimatförändringar, vi behöver satsa resurser där de gör mest nytta och se klimat- och miljöproblem över landgränserna.

Vi måste låta teknikerna ta över en del av politikers ansvar för klimatproblemen.

Vi behöver stärka tryggheten och vinna freden över allt. Religioner måste börja acceptera varandra, och inte användas som orsak till motsättningar. Vi måste sluta att med pengar som medel understödja diktaturer där invånarna bevisligen förtrycks, och kräver demokrati.

Vi behöver fortsätta forskning och utveckling av sjuk- och hälsovårdens alla olika delar.

Vi behöver utveckla alla landets delar. Stad och land. Vi måste låta infrastrukturen växa ut. Låta ny teknik få prövas för att se om den är rimlig och tillför något. Låt alöla få bo var de vill utan att behöva styras av att alltid ta egen bil.

Vi behöver stoppa centraliseringen av handel, vi behöver satsning på regional och lokal kollektivtrafik. Det måste få kosta, kanske på bekostnad av snabbtåg.

Så här kan en uppräkning få pågå hur långt som helst. Den som vill kan fortsätta genom kommentarsfältet. Många har säkert synpunkter på redaktörens önskningar, andra tycker det behövs mer. Men glöm inte att vi lever i utmaningarnas tidevarv.

Nu är tiden inne för nedmontering. I veckan som kommer ska det börja packas ned ljusslingor, granar och allt annat som under adventstiden byggts upp i fönster, vrår och trädgårdar. Nu ska ljusslingorna packas ned så det tar en timme att reda ut om elva månader.

Lycka till, redaktören hade 8 plusgrader i närheten av Nicolaikyrkan i dag. Vårväder?

God Helg.

 

4 kommentarer på “Hört på stan: Utmaningar och förväntningar”

 1. Nisse skriver:

  Från en som haft sitt pissigaste år på väldigt lång tid – kanske någonsin – kan jag lugnt säga att 2020 kommer oundvikligen bli ett bra år!

 2. Nisse skriver:

  Satt mestadels hemma, med två hundar på nyårsafton – hade nog varit hemma även utan hundar.
  Och så ett kort avbrott på en timma vid 19-tiden – hjälpte till att leta efter en hund som skrämts av smällare, och som efter en flykt på knappt en mil kom till rätta igen.

  Men absolut – klart det ska sprängas på nyårsafton… talar ju till samma mentalitet som spränger utanför bostäder, och det verkar ju vara viktigt för dem som håller på med det där.

 3. Göran Mörby skriver:

  Redaktören får jag lov berätta att min jul slingor och allt kom upp två veckor före jul, den plockas inte ner förän i mitten av februari. Plastgran har jag så behöver ej tänka på barr.

 4. Ronney Hedvall skriver:

  Det var bättre förr! Sjukvården idag är ett skämt.

Kommentarerna är stängda