Gå direkt till Nyheten (Inspirerande och imponerande kvartett vid julbön i S:t Nicolai)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Inspirerande och imponerande kvartett vid julbön i S:t Nicolai

Publicerad tisdag, 24 december 2019, 19:07 av Björn Smitterberg

S:t Nicolai kyrka inleder julfirandet traditionellt med julbön på julaftonens eftermiddag. Den leddes av prosten Tomas Forsner, som då och då som pensionär återvänder och gör tjänst i sin tidigare arbetsplats.

Vid orgeln satt Karin Nelson och är ju en virtuos i dessa stora och starka instrument. Sångsolist var Amanda Karlsson som tillsammans med Jonathan Jennesjö, trumpetare och sångare, gav otroliga höjder på hög professionell nivå, som fick besökarna i kyrkbänkarna att tappa andan och börja applådera. Tvärs igenom gudstjänsten var det kända sånger och psalmer väl förknippade med den dag som det är i dag.

Tomas Forsner tog med på en resa med ett psalmcitat som grund – en betraktelse som blev en resa om möten i jultid.

S:t Nicolai varit inte fullsatt, men välfylld denna julbön. Det var en stark kvartett som tog hand om församlingen denna eftermiddag.