Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: God Jul)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 23 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: God Jul

Publicerad fredag, 20 december 2019, 12:00 av Björn Smitterberg

Jul och nyår. Dags att tänka på att önska God Jul och Gott Nytt år. till läsarna förstås, och annonsörerna.
Men redaktören har också några andra att hälsa till.

Under året som gått har redaktören nästan dagligen kontakt med personer som hjälper till med viktiga uppgifter till Lidköpingsnytts läsare.
Så här kommer önskan om en riktigt God Jul, ett riktigt Gott Nytt År- Det går till kommunens tjänstemän, till poliser, brandmän, kyrkans personal, politiker och tipsare, samt många många fler.

Att man i Lidköping gillar nya butiker och gärna vill vara först på plats – det är som det brukar. Men frågan om inte det nya varuhus som öppnade på Kartåsen ändå slog ett slags rekord; Tre minuter innan varuhuset öppnade kom ett pressmeddelande från företaget att man hade haft succé och det var rekordkänslor. Ja, det gäller att försöka fånga allt och göra reklam för sig.

I nästan 15 år har Lidköpingsnytt haft Veckans Bildfråga.
Ibland med knepiga frågor, ibland med lättare. Oftast har det varit med Lidköpingsbilder, men ibland med lite andra vyer.
Det här har redaktören lärt sig mycket av, för flera av dem som svarar  skickar in lite intressanta kommentarer.

På några platser har det blivit en ”sport” att försöka lösa bilden. Redaktören vet att det på en del SeniorCenter skrivs frågan ut på papper och används som samtals ämne.
Nedanstående bild har kommit från Rebecka Engvall och Kerstin Lidberg – som praktiskt taget varje vecka är med och löser bildfrågan. De skriver att det blivit en sport på arbetsplatsen att lösa frågan och så skickar de med en bild av en vägg där frågan klistras upp.

Och så var det detta med önskelista. Förra årets önskan om ett bankkonto och en smal kropp gick fel. Tomten blandade ihop det – det blev smalt konto och fet kropp.
Men målet om att gå ned tio kilo finns kvar – efter jul behöver jag bara banta femton kilo för att nå målet.

– En  riktigt God Helg tillönskas er alla!