Gå direkt till Nyheten (Teaterfiket – öppnar ny scen i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Teaterfiket – öppnar ny scen i Lidköping

Publicerad Thursday, 19 December 2019, 10:32 av Björn Smitterberg

Teaterfiket ärt namnet på en teaterverksamhet som nu utvecklas i nya egna lokaler. Det ska bli ett komplement och del av daglig verksamhet för personer med funktionsvariationer.
– Det är en estetisk verksamhet och vi tar emot alla som vill vara med, säger Helen Winberg, som leder verksamheten, tillsammans med Malin Lyckgård.

En tredje viktig person är Eva Ekhagen, som tar hand om rytmik bl a.

Alla kommer inte att vilja stå på scen, men teaterverksamhet handlar om så mycket mer. Scenografi, kläder, musik, sång och text för att ta några exempel. En särskild skrivarhörna finns för att den som har fått en dikt att bearbeta, eller text att skriva.

Älvateatern känner många i Lidköping till, en verksamhet som haft många uppskattade framträdanden bl a i Stadsträdgården och på Esplanadteatern. De kommer nu att flytta till Teaterfiket. Hittills har den här verksamheten haft sin hemvist i Esplanadteatern, men det har blivit lite trångt.

Teaterfiket drivs med stöd av såväl Allmänna Arvsfonden som Studiefrämjandet och Lidköpings kommun. I tidigare industrilokaler på Östergatan 2 skapas nu en teatersalong – det snickras. Intill finns lokaler för allt som hör till. I nästa år blir det invigning men redan på fredag förmiddag är det öppet för den som vill komma för att titta.  Alla över 18 och som ingår i LSS är målgrupp. Här är plats för 15 på heltid eller 30 på deltid.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Birgitta Bäcklund
Gäst
Birgitta Bäcklund
6 January, 2020 12:39

Bra jobbat och STORT LYCKA TILL!

Lars Lundberg
Gäst
Lars Lundberg
6 January, 2020 12:42

Ett mycket bra initiativ av en fantastisk eldsjäl som ser alla människor och utvecklar sinnen och känslor som man inte känner till. Tillsammans med engagerade medarbetare blir denna verksamhet ett ytterligare lyft för Lidköpings kommun. Bra jobbat, allihop!

RGR
Gäst
RGR
7 January, 2020 03:36

Vad säger den mäktiga bandylobbyn om det här? “Bah! Kultur, när det finns idrott!”