Gå direkt till Nyheten (Debatt: Hur är det egentligen med BUP?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Hur är det egentligen med BUP?

Publicerad torsdag, 19 december 2019, 21:53 av Insändare

I ett öppet brev ifrågasätter Compassen de beslut som fattats om BUP i Skaraborg.
Compassen har under 2019 varit kritisk mot hur BUP hanterats – inte minst i Lidköping.

Öppen fråga till SkaS styrelse gällande BUP

Fredagen den 26 april tog styrelsen för Skaraborgs Sjukhus (SkaS) beslut att stänga BUP mottagningen i Lidköping. Protester från brukarorganisationer och från BUP själva räckte inte. Föreningen Compassen hade under flera månader i olika forum framfört till styrande politiker och tjänstemän att en nedläggning av BUP mottagningen i Lidköping skulle kunna drabba barn väldigt svårt. Compassen framförde också att en nedläggning kunde få allvarliga effekter på hela BUP Skaraborg om en redan ansträngd personal skulle belastas ytterligare om man inte säkerställt att man hade en tillräcklig bemanning. Två partier lyssnade och röstade nej till en nedläggning. Men det var inte tillräckligt när övriga partier tog beslutet att lägga ner BUP mottagningen i Lidköping.

Under hösten har vi kunnat ta del av flera artiklar i Skaraborgs Allehanda (SLA) som beskrivit en alltmer ansträngd situation för BUP Skaraborg. Den 10 december skriver SLA att BUP Skaraborg är i kris och att personal i Mariestad och Skövde slagit larm om dålig arbetsmiljö.

Mot bakgrund av detta ställer Compassen följande frågor till Styrelsen för SkaS:

Enligt SkaS sammanträde den 26 april har ni fattat beslut att förändringen till robusta mottagningar ska vara genomförd senast den 1 november 2019 i Skövde och senast den 1 maj 2020 i Mariestad.

Anser SkaS styrelse att det finns en robust mottagning i Skövde?
Vidare undrar vi om SkaS styrelse kan garantera att det kommer finnas en robust mottagning i Mariestad senast den 1 maj 2020 som protokollet gör gällande.

Styrelsen för Compassen

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Per
Gäst
Per
19 december, 2019 11:19

Det va Vänsterpartiet och SD som inte ville lägga ner BUP mottagningen i Lidköping. Tyvärr valde Socialdemokraterna (!) att rösta med de blå! Därmed va nedläggning av BUP mottagningen i Lidköping ett faktum! De som drabbats allra mest av politikernas svek är barnen! Skamligt att ge sig på denna grupp!