Gå direkt till Nyheten (Belönas av Lidköpings kommun för hållbart arbete)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Belönas av Lidköpings kommun för hållbart arbete

Publicerad torsdag, 19 december 2019, 17:49 av Redaktionen

Varje år delas Lidköpings kommuns pris för hållbar utveckling ut till ett företag som har gjort något särskilt för hållbar utveckling. Årets vinnare är Gideon Jungblom som driver ett företag inom biodling.

– Från Miljö- och klimatutskottets sida är vi mycket glada att vi i år kan dela ut Lidköpings kommuns pris för hållbar utveckling till ett företag som arbetar yrkesmässigt med biodling, skriver politikerna i ett pressmeddelande.

– Ekosystemtjänster är en viktig del i samhällsutvecklingen. Vi är helt beroende av att naturen hjälper oss med exempelvis vattenrening, pollinering och förser oss med mat. Gideon Jungbloms verksamhet genomsyras av miljötänk och han har tagit fram metoder som gör biodlingen mycket lättare att arbeta med så att alla ska kunna bli anställningsbara inom biodlingen säger Frida Nilsson, ordförande i Miljö- och klimatutskottet.

Ett hedersomnämnande går till LINK arkitektur som har hållbarhetsbegreppet inarbetat i företagets arbetsprocesser. Som exempel kan nämnas att alla projekt genomförs med lägst nivå Miljöbyggnad Silver och man har ett nytänkande inom hållbart byggande.

Ytterligare ett hedersomnämnande går till Lottas tapetseri som tidigare har tilldelats utmärkelsen Miljönär av Lidköpings kommun. Lotta blåser nytt liv i gamla möbler och får dem att fungera i ett modernt hem. Återbruk av möbler minskar svinn, sparar på samhällets resurser och skapar hållbarhet jämfört med att investera i nya möbler.

Hållbarhetspriset är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran till fortsatt arbete genom en prissumma på 20 000 kronor. Bland de nomineringar som har kommit in har juryn, som består av kommunens miljö- och klimatutskott, valt ut vinnaren.

Förutom Gideon Jungblom, LINK arkitektur AB och Lottas tapetseri, nominerades Instore Agency of Scandinavia AB, Naturvårdsgruppen och Stadsnära Lantgård. Priset kommer att delas ut på kommunfullmäktiges sammanträde i januari.