Gå direkt till Nyheten (Han är årets Dr Optimo vid sjukhuset)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Han är årets Dr Optimo vid sjukhuset

Publicerad onsdag, 18 december 2019, 10:31 av Redaktionen

Olof Söderman, överläkare radiologi, är årets Dr Optimo vid Skaraborgs Sjukhus Lidköping.

-Jag är glad och stolt över utmärkelsen. Det visar också att röntgenverksamheten är en viktig del i det kliniska arbetet med patienterna. AT-läkarna i Lidköping är kunniga, intresserade och engagerade och det är inspirerande och utvecklande att vara en av deras handledare, säger Olof Söderman.

Priset delas ut av AT-läkarna i Lidköping till den läkare inom Skaraborgs Sjukhus Lidköping som anses vara en god förebild, visat pedagogiska talanger och ärligt engagemang i AT-utbildningarna.
Motiveringen lyder som följer: Lugnet som infinner sig på akuten när någon säger ”Det är Olof som är röntgenjour” är ekvivalent med cirka 10 mg Stesolid. Man behöver inte fundera på det där med penumbra för Olof säger att ”det verkar finnas en god chans om man trombektomerar”, eller om det faktiskt är en Jones-fraktur man ser för det står i röntgensvaret!”.

Övriga nominerade till utmärkelsen var: Ida Strand, specialistläkare kirurgkliniken, Christian Alex, ST-läkare medicinkliniken och Lisa Jansson, ST-läkare medicinkliniken.