Gå direkt till Nyheten (Lundsbrunns Samhällsförening prisas av Arvsfonden)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lundsbrunns Samhällsförening prisas av Arvsfonden

Publicerad tisdag, 17 december 2019, 13:17 av - Inskickat material

Arkivbild Lundsbrunns bygdegård/rymdcenter

2019 års Guldkorn i kategorin Lokalstöd tilldelas Lundsbrunns Samhällsförening för projektet Lundsbrunns Rymdcenter.
Priset är på 50.000 kronor och delades ut i dag i Stockholm.

– Att skapa ett rymdcenter med barn och ungas egna idéer för själva ombyggnaden har varit så kul och värdefullt för vår förening. Att ge utrymme för deras fantasiförmåga, visioner och medverkan  i ombyggnaden har varit helt rätt för oss. Ett stort tack till Arvsfonden som gav oss möjlighet att genomföra detta projekt, säger Mikael Lundgren, ordförande Lundsbrunns Samhällsförening.

Lundsbrunns Samhällsförening har med sin ombyggnation av bygdegård till ett Rymdcenter skapat en plats där barns och ungas engagemang och behov tillgodoses. Målgruppen har varit med från start till fortsatt utveckling av verksamheten. Projektet är ett strålande exempel på delaktighet i alla led.

– Lundsbrunns Samhällsförenings ombyggnation är ett bra exempel på hur man har lyckats inkludera och engagera barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att lyfta samhällsfrågor, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Arvsfonden delar varje år ut priset Guldkorn till utvalda projekt som har överlevt efter det att Arvsfondens finansiering har upphört. Syftet är att uppmärksamma hur nyskapande verksamheter inom föreningsvärlden bidrar till att utveckla och förbättra vårt samhälle. Utmärkelsen delas ut i kategorierna Barn, Ungdom, Personer med funktionsnedsättning och Lokalstöd.

Allmänna arvsfonden gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2018 delades 647 miljoner kronor ut. Uppskattningsvis är det närmare 10.000 projekt som fått pengar ur fonden sedan 1970.