Gå direkt till Nyheten (Politisk markering om Rörstrands Museum: Kommunen ska inte driva café!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Politisk markering om Rörstrands Museum: Kommunen ska inte driva café!

Publicerad torsdag, 12 december 2019, 19:08 av Björn Smitterberg

Vid sitt sammanträde i dag godkände politikerna i kultur- och fritidsnämnden den utredning som finns för att skapa samverkan mellan Vänermuseet och Rörstrands Museum. Beslutet är en rekommendation till kommunstyrelsen som beställt utredningen. Men det finns en hake.

I utredningen föreslås att Vänermuseet skriver ett avtal med den stiftelse som äger Rörstrands-samlingarna och driver museet. Avtalet innebär, om det blir av, i praktiken att Vänermuseet tar över driften.

I förslagets sista meningar står att man ska göra förändringen ganska snabbt men att den caféverksamhet som Rörstrands Museum driver, ska utredas särskilt. Detta motsätter sig moderater och liberaler:
– Kommunen ska inte driva något café, särskilt inte eftersom det finns ett privat konditori alldeles i närheten.

En majoritet av politikerna beslutade dock att utredningen ska antas i sin helhet, att utredningen om caféet ska göras senare. Majoriteten anser nämligen att caféet vid Rörstrandsmuseet även är en slags reception för museet.

Nu får sålunda kommunstyrelsen avgöra det hela.