Gå direkt till Nyheten (Klimatklivspengar fördelade av länsstyrelsen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 28 mars 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klimatklivspengar fördelade av länsstyrelsen

Publicerad torsdag, 12 december 2019, 10:15 av Björn Smitterberg

Energikonverteringar, laddstolpar, biogasproduktion och tankstationer för biogas. Detta är några av Klimatklivets senaste satsningar i Västra Götaland. Det rör sig totalt om 34 miljoner från Naturvårdsverket. Pengar som nu fördelats vidare i länet. I Lidköping är det station för laddning av bilar som får stöd – ett projekt som ägs av Lidköpings kommun.

– De åtgärder som stöds via Klimatklivet kan visa vägen och inspirera andra att höja ambitionen i klimatarbetet. Bland annat är intresset för biogas fortsatt betydande. Två aktörer får stöd för biogasproduktion i Töreboda och Borås. Dessutom beviljas stöd till nya tankstationer för flytande biogas i Göteborg. Därutöver kommer 137 nya laddpunkter att uppföras i länet, vilket möjliggör en snabbare elektrifiering av fordonsflottan, säger Annah Lintorp som är samordnare för Klimatklivet på Länsstyrelsen.

218 000 ton mindre utsläpp
Totalt 20 nya åtgärder har fått stöd fram till den 6 december. Åtgärderna beräknas minska utsläppen i Västra Götaland med totalt 218 000 ton under åtgärdernas livslängd.

Utsläppen i Sverige behöver minska i betydligt snabbare takt. I Sverige behövs en minskningstakt på 5 till 8 procent per år för att nå riksdagens beslutade mål om att Sverige ska vara klimatneutralt senast år 2045.

Nästa ansökningsomgång för Klimatklivet öppnar den 10 februari 2020.