Gå direkt till Nyheten (Förbereder sig för tre dagars Musikhjälp)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förbereder sig för tre dagars Musikhjälp

Publicerad torsdag, 12 december 2019, 19:22 av Redaktionen

Under fredag lördag och söndag blir det musik och insamling dygnet runt på Nya Stadens torg. Hela torsdagen har förberedelserna pågått för att får tredje gången samla in pengar till SR:s Musikhjälpen.

”Temat” för årets insamling är ”Sex är inte ett vapen”. Det med anledning av att så många våldtäkter och kraftiga sexuella övergrepp sker i samband med krigshändelser. Flera kvinnor har fått allvarliga skador.

Hjälpen består i att allmänheten mot ett bidrag begär att få en viss låt spelad, eller att man skänker ändå. Flera personer kommer att medverka i glasburen invid isbanan på torget. Bl a Linda Sundblad, William Segerdahl, Måns Jälevik och många andra. Ett särskilt evenemang blir en skridskodisko.