Gå direkt till Nyheten (Skara får ny stadsarkitekt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 09 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skara får ny stadsarkitekt

Publicerad onsdag, 11 december 2019, 17:25 av Redaktionen

Nu är det klart vem som blir Skara kommuns nästa stadsarkitekt. Ian Cortéz tillträder den 1 april 2020 och kommer att basa över enheterna för plan- och byggfrågor.

Det skriver Skara kommun i ett pressmeddelande.

-Det är ett väldigt spännande uppdrag som väntar och jag är glad och tacksam över förtroendet jag har fått, säger Ian.

Ian kommer tidigare från Kalmar kommun där Ian arbetat som Senior arkitekt. De senaste åtta åren har Ian arbetat både som planarkitekt och bygglovsarkitekt, vilket har gett honom en god kännedom om hantering av bygglovsärenden, upprättande av komplexa detaljplaner samt projektledning.

Ian kommer till en tusenårig stad där alla generationer har gjort avtryck i stadsrummet. Gestaltning och utveckling med hänsyn till det kulturhistoriska arvet går hand i hand med kommunens långsiktiga tankar kring samhällsbyggande både i staden, på landet och mittemellan. Ian kommer också att vara chef över två enheter, byggenheten och planenheten med placering i Skara stadshus.

15 personer sökte tjänsten och fyra kallades till intervju. Idag står det klart att det blir Ian som tar över rollen som stadsarkitekt.

-Jag är mycket glad över att Ian blir vår näste stadsarkitekt. Jag är övertygad om att Ian med sin gedigna bakgrund och erfarenhet kommer att bidra mycket för Skaras kommande utveckling. Likaså är jag övertygad om att han som person och ledare kommer bidra mycket inom vår organisation. Jag ser fram emot den 1 april 2020 då Ian påbörjar sin tjänst hos oss, säger kommundirektör Gustaf Olsson.