Gå direkt till Nyheten (Politikerna om torgets ”kravallstaket”: – Frustrerande!)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Politikerna om torgets ”kravallstaket”: – Frustrerande!

Publicerad onsdag, 11 december 2019, 17:14 av Björn Smitterberg

Knappt har bläcket torkat på våra anteckningar från möten med näringslivet om att vi behöver förbättra kontakterna mellan kommun och företagare så händer detta! Praktiskt taget hela torget är uppgrävt och antalet parkeringsplatser är starkt begränsade, mitt i julhandeln.
Det var inte några glada miner bland politikerna i kommunstyrelsen i dag.

Lidköpings kommun har fått dåligt betyg från företagare i Lidköping. Företagarna anser att kommunen är usel på att kommunicera med näringslivet – i stort och smått.
På möten, för bara några dagar sedan senast, har kommunen lovat att bättra sig.

Så har chocken kommit – mitt i julhandeln inleder Lidköping Elnät ett arbete med förstärka elnätet i centrum, ny belysning, laddstolpar för bilar o s v. För detta har åtminstone hälften av parkeringsplatserna på Nya Stadens torg stängts av.

– Det kunde man ha gjort den 10 januari i stället, sa kommunalrådet Jonas Sundström (S) på pressinformationen i dag efter kommunstyrelsens möte.

Frågan om avstängningen på Nya Stadens torg var inte med på dagordningen men togs upp av oppositionsrådet Rasmus Möller (M) som ett extra ärendet och han fick alla politiker med sig i kritiken.
– Visste man inte att  julhandel pågår när jobbet startades?

4 kommentarer på “Politikerna om torgets ”kravallstaket”: – Frustrerande!”

 1. Susie Q skriver:

  Är ju inte klokt.

 2. Johan Svensson skriver:

  Jättetråkigt att Lidköpings centrum ska vara uppgrävt just nu.
  Mitt i juletid när det är som vackrast.
  Vad jag förstår så kan man dessutom inte lägga igen allt igen förrän mycket senare nästa år. Asfalt är en bristvara så här års.
  Ett dåligt beslut som får jättetråkiga konsekvenser för Lidköpings stad, dess innevånare, centrumhandeln och alla besökare utifrån.

 3. Johan Svensson skriver:

  Samtidigt vill jag även tillägga att det är så lätt att skriva något och få det att låta bra, det är lätt att tycka illa om saker som man inte förstår. Jag har stort förtroende för de som utför alla arbetsuppgifter i Lidköping och att beslut som tas tas av en anledning. Ingen skugga över dem. Vi vill ha ett bättre centrum. Det är sant att asfalt är en bristvara nu men nu har dem en chans att göra en färdigställa av jobbet. 10:e Januari hade varit en ännu sämre tidpunkt då tillgången på asfalt är lika med noll och centrum hade varit tvunget att se ut som en grusgård under lång tid. Om vi vill ha utveckling i Lidköping så låt de som kan få utföra sina jobb på rätt sätt när möjligheten finns. Både vi invånare, turister, handeln och politiker borde vara glada att centrum utvecklas.

 4. Erik Gustafsson skriver:

  Johan du har helt rätt. Det är synd att våra arbeten drabbar så många. Jag är helt införstådd med att nuet gäller. Att det vi gör när vi är så besvärliga och tryggar ett torg av liv för framtiden är ju mer än jobbigt. Att försöka trygga centrumhandeln genom de åtgärder vi gör i form av bland annat regnbädden och elskåp som kan hantera stora evenemang istället för att säga nej till dem… Vi kunde mycket möjligt dra alla kablar i januari, men bland annat asfalt och en riktig återställning av markytan hade fått vänta till april. Är det det turisterna vill se? Ett oordnat centrum under flera månader? Och skadeståndsprocesser för de som ramlar när vi inte återställt? Våra avstängningar är tydliga och vi har redan asfalterat första delen och den är öppen för parkering.
  Självklart så hade detta jobb bättre gjorts i oktober. Men då fanns inte handlingarna klara. Och jag tror nog att många handlare är trötta på att ”vi fixar det snart”-attityden.
  Vi på park-gata ansvarar inte för handlingarna eller när projektstart ges. Men ja, vi sa ja till att göra jobbet och jobbet ska vara klart inom den tid som vi lovade. Låt min personal jobba ostört, alla eventuella frågor ställer ni till mig.
  PS. Hör gärna också av er hur vi kan bli bättre i framtiden. DS.

Kommentarerna är stängda