Gå direkt till Nyheten (Askeslätt igen – kommundirektörens utredning klar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Askeslätt igen – kommundirektörens utredning klar

Publicerad onsdag, 11 december 2019, 17:52 av Björn Smitterberg

Sven-Ove Andersson, för närvarande kommundirektör, har låtit göra en egen undersökning om problemen med att skapa delar av Askeslätt till villaområde – ett projekt som nu pågått ett par år och ständigt stött på problem.

Sven-Ove Andersson har helt enkelt intervjuat alla inblandade – bl a den expert som kommunen anställt efter problemen uppdagats och som nu har att finna rätta lösningar.

Det visar sig att det finns problem i kommunikation mellan enheter, att dokumentation gjorts men inte så att olika enheter enkelt fått del av allt. Vidare väntar kommunen på ett par tillstånd från länsstyrelsen men kommunens ekologer anser att projektet klarar dagens miljökrav.

Det är vatten som är problem här. Marken får inte torka, det måste finnas en ganska exakt nivå av grundvatten för att blivande fastighetsägare inte ska få problem. Men området ska också klara kraftiga regn – och där har man nu en lösning att arbeta vidare med.

I samband med presentationen riktades skarp kritik mot Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Gustav Edvinsson (S) som kommunstyrelsepolitiker riktade skarp kritik mot då Askeslätt inte prioriterats upp och hanterats på ett bra sätt.

En kommentar på “Askeslätt igen – kommundirektörens utredning klar”

  1. Undrande skriver:

    Är det sant att berörd nämndledning lovat/ordnat tomt/underlag för bygglov till nytt hus på ej byggklar tomt på Askeslätt på sidan av kön?
    Kanske behov av granskning av politikers förehavanden kopplat till Askeslätt.

Kommentarerna är stängda