Gå direkt till Nyheten (Bygger väg som binder samman Nordskog med Källbys centrala delar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bygger väg som binder samman Nordskog med Källbys centrala delar

Publicerad tisdag, 10 december 2019, 15:06 av Redaktionen

Ett planeringsarbete har inletts i Götene kommun som innebär en utveckling av Källby. En ny väg som binder samman Nordskog-området med de centrala delarna. Utvecklingen av Dafgård har ju delvis medfört svårigheter att få samhället att vara enkelt nåbart från olika håll.

I ett pressmeddelande skriver Götene kommun att planeringen för en ny väg från centrum mot Nordskog har inletts.
Exakt sträckning kommer att fastställas i pågående detaljplanearbete.

– Om ett par år kommer det att börja byggas en ny väg från centrum mot Nordskog. Intresset för Källby som bostadsort är stort och den yta som är utpekad för framtida bostadsbyggnation är området norr om Råmmån.

– När en ort växer behöver också möjligheten att förflytta sig inom orten utvecklas. Att skapa bra förutsättningar för förbindelse mellan Nordskogsområdet och centrala Källby gör att boende i alla delar av orten har en naturlig koppling till exempelvis station, skola och förskola. Denna väg behövs för att knyta ihop orten, samt för att skapa möjlighet för nya bostadsområden norr om Råmmån.

Kartan visar en ungefärlig sträckning av den nya vägen.

Karta från Götene kommun. Klickbar till större format.

En kommentar på “Bygger väg som binder samman Nordskog med Källbys centrala delar”

Kommentarerna är stängda