Gå direkt till Nyheten (Trivsam julfest med Lidköpingssällskapet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trivsam julfest med Lidköpingssällskapet

Publicerad måndag, 09 december 2019, 15:21 av - Inskickat material

God mat på tallrikarna, god dryck i glasen och trivsam stämning runt bordet var väl lite av hur det tedde sig när Lidköpingssällskapet i Stockholm samlades till traditionsenlig julfest på  Scandic Hotel Adriadne i Värtahamnen på lördagskvällen innan andra advent. Och så förstås att så många inflyttade hemifrån till Stockholmsområdet fick tillfälle att återfalla i hembygdens kära idiom, alltså hederlig väschötska. Noteras kunde också att flera nya hitflyttade syntes den här kvällen.

Att så mycket gott hamnat på tallrikar och i buffén stod som vanligt ställets traktör för som via Gerd Lindquist fått veta hur vi ville ha det.

Agne Jälevik i styrelsen hade via sin bror, fd bibliotekarien i Lidköping  Bror-Inge,  fått tips om två damer  ”frå slätta” (Maria och Tina) som tidigare  framträtt i  biblioteket med sina visor och de här båda stod nu på scen långt hemifrån men hade förstås inga problem att göra sig förstådda i det här sällskapet.  Det blev mycket igenkännande och många skratt.

En runda västgötahistorier stod som vanligt på programmet med många inlägg. Och så såldes det förstås lotter där första vinsten blev en röd dryck från Italien förmedlad via en grön butik.

Nästa gång Lidköpingssällskapet samlas blir till årsmöte som är utsatt till 5 mars 2020.

_______________
Rolf Apelqvist