Gå direkt till Nyheten (Medborgarförslag om krog i Rådhuset och om Lidkoping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Medborgarförslag om krog i Rådhuset och om Lidkoping

Publicerad måndag, 09 december 2019, 12:26 av Björn Smitterberg

Vid kvällens möte med kommunfullmäktige kommer ett par medborgarförslag upp – men av allt att döma inte att behandlas utan hänvisas till nämnder för utredning.

Restaurang i Gamla Rådhuset är ett medborgarförslag. Lidköpings kanske mest kända märke, ska byggas om så verksamheten kompletteras med en restaurang:
– Utveckla Rådhuset till restaurang, café, korvkiosk, take away med rättigheter och komplettera med ett orangeri.

Avsikten är att man oavsett väder ska kunna använda fasciliteterna året runt. Förslaget är också att ett nytt kök byggs på norra sidan av Rådhuset och dockas samman med en glasgång.

– På gräsmattan mot älven tänker jag ett orangeri med en bar för lättare förtäring i mitten.

Ett förslag att registrera Lidkoping som namn på Lidköping kommer från ett företag som har svårt med internationella affärer då det finns ett ö med i ortsnamnet.
– Det känns som detta blir en digital berlinmur som gör det svårare för oss att göra affärer med företag i utlandet, skriver företagaren.

 

En kommentar på “Medborgarförslag om krog i Rådhuset och om Lidkoping”

  1. RGR skriver:

    Restaurang i Rådhuset kan säkert vara trevligt, men förslaget om namnbyte var det dummaste jag läst på länge. Skämtar företagaren i fråga? Tycker företagaren i fråga verkligen att KF är rätt forum för hans ”humor”?

Kommentarerna är stängda