Gå direkt till Nyheten (Kris för Esplanadteatern – kan inte betala hyran)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kris för Esplanadteatern – kan inte betala hyran

Publicerad fredag, 06 december 2019, 18:11 av Björn Smitterberg

Esplanadteatern har hamnat i en akut ekonomisk kris och nästa vecka kommer kultur- och fritidsnämnden att besluta huruvida ett extra bidrag på 62.000 kronor ska ges för att verksamheten ska kunna betala hyran i Sockerbruket.

Esplanadteatern får redan bidrag med över 400.000 kronor per år, till stor del riktat till en dramapedagog och teaterskola.

Nu föreslår föreningen som driver teatern att den drar in på personal och att lokalerna skall hyras ut i större utsträckning. Flera andra åtgärder har nämnts i samtalen med tjänstemän på Kultur & Fritid, men det gäller förstås om man kan klara den akuta situationen. Förslaget för närvarande är att låta föreningen få ett slags förskott på det föreningsbidrag teatern väntas få de kommande åren.