Gå direkt till Nyheten (Förslag i Lidköpings kommun:
Skapa nya regler för stöd till evenemang och elitsport)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förslag i Lidköpings kommun:
Skapa nya regler för stöd till evenemang och elitsport

Publicerad fredag, 06 december 2019, 17:57 av Björn Smitterberg

Sponsringspolicyn i Lidköping är på väg ut. Det är flera kommunala beslut som pekar mot att det inte går att använda den policy som funnits.

Som ersättning ska kultur- och fritidsnämnden utforma nya regler där kommunen stödjer elitsport och särskilda evenemang som har stor betydelse för kommunen. Särskilt gäller det evenemang som syftar till att öka inflyttningen.

Kultur- och fritidsnämnden ska kommande vecka säga sitt om det nya förslag som finns och som kommunstyrelsen kan komma att föra upp i kommunfullmäktige för fastställande.

På tjänstemannanivå konstateras att den hittillsvarande sponsringspolicyn inte är bra utan man vill ha en ändring för att stödja elitidrott och särskilda evenemang. Som särskilda evenemang nämns bl a Hjulafton, Melodifestivaler och cruisingar.

Något färdigt förslag finns inte än, men det ska kunna bli klart under våren. Något som föreslås ingå redan nu är att en ansökan ska ske minst tre månader i förväg, och att nya ansökningar inte får göras till evenemanget under den tiden.

En ny strategi för att klara ut vilka evenemang som ska stöttas och hur föreslås utarbeteas tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle.