Gå direkt till Nyheten (Minskade resurser hot mot fritidshem i Filsbäck)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 31 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Minskade resurser hot mot fritidshem i Filsbäck

Publicerad onsdag, 04 december 2019, 12:16 av Björn Smitterberg

Den filial till Vinningaskolans fritidshem som finns i Filsbäck är hotad. Bakgrunden är de minskande resurserna till rektorsområdet i Vinninga.

Fritidshemmet i Filsbäck är en filial till fritidshemmet i Vinninga och avsikten är att barnen på fritidshemmet i Filsbäck ska flytta till Vinningaskolans fritidshem.

– Det blir en väldig försämring för oss om vi ska göra omväg via Vinninga för att hämta barnen hem till Filsbäck, anser protesterande föräldrar.

Bl a finns en förening för verksamheter och utveckling av Filsbäck. Den tycker att en nedläggning av fritidshemmet i Filsbäck är fel och går emot de utvecklingsplaner som finns.

– Vi har fått krympande ekonomiska ramar, säger Mario Melani som är ordförande i Barn- och skolnämnden. Rektorerna har i sin tur fått sina ramar och är skyldiga att hålla sig inom de begränsningar som finns i ekonomin.

– Det här är det sätt som rektorsområdet anser att man kan lösa problemet på. Det finns inga politiska beslut som pekar ut just fritidshemmet i Filsbäck, säger Mario Melani.

– Jag kan inte tala specifikt om hur situationen är i Vinninga och Filsbäck, men det är inte någon enkel ekvation att få pengarna att räcka till.

Lösningen med en filial till skolans fritidshem är unik i Lidköping. Såväl elevpengen som riktat bidrag kommer att krympa.

Företrädare för Filsbäcks-föräldrar har bett att få ett möte för att få klarlagt bl a hur ekonomin ser ut.

– Som det ser ut nu kommer vi nog att drabbas av fler förslag till besparingar på olika håll, säger Mario Melani. Dystert, men så blir det nog.