Gå direkt till Nyheten (Julgrytan ställs ut för 113:e året)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Julgrytan ställs ut för 113:e året

Publicerad fredag, 29 november 2019, 05:13 av - Inskickat material

Julgryteuppstart och konserter på Frälsningsarmén. (Arkivbild)

På lördag förmiddag är det dags för årets uppstart av Julgrytan. Detta sker – traditionsenligt frestas man säga – med servering och en gemensam konsert med manskören Harmoni och Frälsningsarméns musikkår.

Detta är det 113:e året som Frälsningsarmén tar fram ”sin julgryta” för att kunna hjälpa medmänniskor lokalt. Man skulle kunna tro att hjälpbehovet år 2019 är mindre än det var i början av 1900-talet – men så är tyvärr inte verkligheten.

Julgrytan finns på torget på julafton – dessförinnan i Framnäscentret och i FA-fyndet.

Du som läser detta – välkommen att stoppa i en sedel i någon av våra julgrytor, eller Swisha, till årets insamling. Som sagt så går insamlade medel att hjälpa medmänniskor lokalt, i vår stad och bygd!

På söndag eftermiddag firas första advent i form av en konsert, eller musikgudstjänst som det ibland kallas. Detta under rubriken ”Musik i advent”. Det kommer att bjudas på musik av musikkåren, sång av solister, önskesånger i adventstid och även glögg och pepparkakor mm

Under måndagseftermiddagen har även Sånger till kaffet advent- och julsångstema på sitt program – och givetvis även servering.

Välkommen till Frälsningsarmén!