Gå direkt till Nyheten (Hundratals kommunalare protesterade mot arbetstider)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hundratals kommunalare protesterade mot arbetstider

Publicerad torsdag, 21 november 2019, 18:49 av Björn Smitterberg

– När ska vi och våra yrken respekteras?
Frågan ställdes ett par gånger i kväll när hundratals, kanske 500, anställda i kommunens omsorg om äldre och funktionshindrade protesterade mot de nya arbetstider som gäller från februari.

– Man vill korta nattpassen – då blir det fler i stället, och våra helger som vi har semester får vi arbeta in, sa Anna Shaw, ordförande för kommunal i Lidköping.

En sak är klar, bland de här personerna – främst kvinnor – är kommunen just nu inte en populär arbetsgivare. Kommunal har bjudit in politiker till ett möte för att diskutera – men än har ingen svarat.

Så i kväll gick tåget upplysta av hundratals facklor från De la Gardiegymnasiet längs Stenportsgatan till Nya Stadens torg.

– Jag är jätteglad att så många ställde upp, sa Anna Shaw.

Jenni Moverare, ordförande för Kommunal i Västsverige, far en av talarna i kväll.
– Det är dags att visa respekt, med arbetsförhållanden och löner, sa hon. Vi behöver bli fler som jobbar i vård och omsorg – inte färre.

En kommentar på “Hundratals kommunalare protesterade mot arbetstider”

  1. Watchingeye skriver:

    Självklart kommer kommunalrådet Sundström att ställa upp. Han är ju socialdemokrat gubevars och dom värnar ju av hävd de sårbara, arbetarna samt fackets viktiga position i samhället…….. Nej, visst ja, de har ju skippat den värdegrunden. Tar ju ett tag att vänja sig vid ett nytt högerparti med missvisande beteckning. (S)sssååå fel det kan bli ibland.

Kommentarerna är stängda