Gå direkt till Nyheten (Påminner om barnen på FN:s dag
Informerar i sjukhusentrén)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Påminner om barnen på FN:s dag
Informerar i sjukhusentrén

Publicerad onsdag, 20 november 2019, 10:46 av Björn Smitterberg

I dag är det FN:s internationella barndag. På sjukhuset i Lidköping har personal från sjukhuset, Närhälsan, Polisen, palliativa teamet och socialtjänsten tillsammans en informationshörna om hur illa det är ställt med våld mot barn och även kvinnor – vars särskilda dag infaller på måndag. Det är arbetsplatser som ofta möter våld mot såväl barn som vuxna.

Lisa Dahlström, Mattias Quist, Linda Saleryd och Zoljtan Holbas är fyra av de cirka tio som finns på plats i sjukhusentrén i Lidköping för att informera besökare, men även alla som arbetar på sjukhuset.

I måndags, när kommunfullmäktige hade sammanträdde, berättade Tommy Larsson – ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden – att de allra svåraste fallen som socialsekreterare har att hantera är just barn som sett eller utsatts för våld.

På måndag är temat våld mot kvinnor.