Gå direkt till Nyheten (Minskat strandskydd en målsättning. Men inte helt enigt.)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Minskat strandskydd en målsättning. Men inte helt enigt.

Publicerad onsdag, 20 november 2019, 18:37 av Björn Smitterberg

Kommunstyrelsen beslutade i dag att den och kommunens tjänstemän kraftigt ska verka för att minska strandskyddet från dagens 300 meter till 100 meter.

Förslaget kom ursprungligen från Centerpartiet i Lidköping, men det ska nämnas att moderaten Christian Poucette arbetat och debatterat detta en hel del. Mest intressant just nu är kanske socialdemokraternas vändning. Miljöpartiet röstade emot – det partiet anser att dagens strandskydd fungerar bra och det finns möjligheter att ge dispens.
Även vänsterpartiet är emot:
– Syftet med strandskydd är att säkerställa allmänhetens tillgång till strandområden och bevara goda livsvillkor för djur- och växtvillkor. Bedömningar och beslut som ska ske utifrån lagstiftning och genom en dialog kring kommun- och naturintressen. Den bifallna att-satsen kan leda till att kommande ställningstagande försvåras eller inbjuder till tolkningar, skriver Vänsterpariets claes-Göran Borg i ett skriftligt meddelande.

De borgerliga anser att 300-metersgränsen är alltför omfattande och innebär inskränkningar i vissa markägares rätt att nyttja sin jord.

Ställningstagandet i kommunstyrelsen betyder inget för närvarande, och inte heller när kommunfullmäktige fattar ett liknande beslut. Strandskydd bestäms av riksdagen. Men i beslutet lovar politikerna att vara tjatiga.

En kommentar på “Minskat strandskydd en målsättning. Men inte helt enigt.”

  1. Watchingeye skriver:

    Jaja, bara ytterligare ett tecken på att (S) har långtidsparkerat i höger körfält. Det partiet säljer verkligen ut det sista av sin historiska värdegrund. M, KD och SD jublar oreserverat på sin färd i gräddfilen. Trafikboten för sossarna kommer att bli astronomisk och det skiter dom i…

Kommentarerna är stängda