Gå direkt till Nyheten (Staffan Hellstrand och Ångmaskinen till Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Staffan Hellstrand och Ångmaskinen till Lidköping

Publicerad tisdag, 19 november 2019, 16:22 av Redaktionen

Den 6 december gästas Lidköpings Folkets Hus scen av Staffan Hellstrand i sällskap av välbekanta bandet Ångmaskinen (som bland annat hörts tillsammans med Jack Vreeswijk).

Staffan Hellstrand firar i år 30-årsjubileum som artist och tillsammans med Ångmaskinen skapar de ren magi inom den svenska visrocken. I samarbete med Scandinavian Artist anordnas tre helt unika konserter, varav en i Lidköpings Folkets Hus den 6 december.

Staffan Hellstrands musik kan beskrivas som melodiös rock. Den kombineras med poetiska och ibland samhällskritiska texter. Han har fått grammis för bästa manliga pop-och rockartist och för låten “Lilla fågel blå”.Han har även varit en flitigt anlitad kompositör och textförfattare åt exempelvis Sven-Ingvars, Svante Thuresson, Lisa Nilsson och Lasse Winnerbäck.

Ångmaskinen är ett rutinerat band där medlemmarna genom åren jobbat med flera av våra folkkära artister som exempelvis Robert Broberg, Pugh Rogefeldt, Lars Winnerbäck, för att nämna några. På senare tid har Ångmaskinen gjort ett flertal konserter med Ebba Forsberg och Jack Vreeswijk.