Gå direkt till Nyheten (Klartecken i kväll: Ny värmepanna till Lidköping Energi)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 25 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klartecken i kväll: Ny värmepanna till Lidköping Energi

Publicerad måndag, 18 november 2019, 19:31 av Björn Smitterberg

Nu är det hög tid att de två äldsta pannorna i värmeverket som Lidköping Energi driver vid Vänerstranden En lång planeringsperiod har slutförts och i kväll beslutade kommunfullmäktige att ge klartecken för förnyelsen. I mer än 30 år har två pannor eldats, men nu kommer att ersättas med en ny sosamtidigt byggs efter höga miljökrav och med koppling till elproduktion.

I utredningen har man försökt titta framåt och det visar sig att om tio år är försäljningen av värme mindre än i dag. Men då kan i stället elproduktionen  öka. Det ökar förmågan i elnätet.

Investeringen skall ske i samma byggnader som Lidköping Energi använder i dag men de måste höjas några meter. Priset bedöms blir 320 miljoner kronor. Allt beräknas bli klart i november 2021. Henrik Gallus, Liberal, frågade om risker vid förseningar – exempelvis med upphandling. Svaret från Lidköping Energi blev att ett års försening kan kosta cirka 15 miljoner kronor.

Pengarna lånas ur kommunens internbank.