Gå direkt till Nyheten (Thorsten Flinck och Kenny Håkansson på höstturné landar i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Thorsten Flinck och Kenny Håkansson på höstturné landar i Lidköping

Publicerad söndag, 17 november 2019, 08:22 av - Inskickat material

Thorsten Flinck har en hektisk höst i år. Efter en sommarturné från väst- till ostkust med Strindbergs kriminaldrama ”Paria”, följd av en norrlandsturné med ett annat kriminaldrama, Hjalmar Söderbergs ”Doktor Glas” samt en skivinspelning i Borås, är han nu ute på en omfattande höstturné. Tillsammans med gitarristen Kenny Håkansson, känd från band som Kebnekajse, Dag Vag och Mikael Ramel Band Till Dej, och ansedd som en av landets bästa gitarrister kommer Thorsten Flinck.

Föreställningen som paret turnerat med i drygt femton års tid nu, heter ”Hemma hos Thorsten och Kenny”, och turnén omfattar 20 konserter på lika många orter i november och december.

Flinck är som bekant en kontroversiell person, hans liv och leverne har debatterats offentligt i många sammanhang, så också hans storhet som skådespelare och regissör. Han har genom åren även haft stora framgångar som sångare och har genom åren givit ut ett antal album. Mest känd är väl låten ”Jag reser mig igen” som han tävlade med i Melodifestivalen 2012, tillsammans med Revolutionsorkestern, och där man nådde ända fram till finalen.

Nu är Thorsten aktuell med en ny skiva, en julsingle med titeln ”Kan du fira jul med en sån som jag”. Skivan spelades in i september och säljs exklusivt på plats endast under denna höstturné.

”Hemma hos Thorsten och Kenny” bjuder på en konsertafton med teatrala inslag i två akter, där Thorsten flyger fritt till Kennys eminenta ackompanjemang och där ingen föreställning är den andra lik, och där Thorsten även visar åtskilliga prov på vilken stor komiker han också är.

_________________________________
Folkets Hus tisdag den 19 november kl 19.