Gå direkt till Nyheten (Startar utredning om Lidköpings vattenförsörjning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Startar utredning om Lidköpings vattenförsörjning

Publicerad onsdag, 13 november 2019, 10:55 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun behöver en tydlig plan för hur vattenförsörjningen ska ske vid en kris eller annan svår situation. Därför har Teknisk Servicenämnd beslutat att den förstudie om nytt råvattenintag ska gälla hela kommunens vattenförsörjning vid en problemsituation.

Det finns flera reserver att ta till om huvudintaget av råvatten ur Vänern inte skulle fungera. Men den viktigaste, Råda källor – har inte anslutning till distributionsnätet i sådan omfattning att vattnet kommer att räcka.

Kommunen har också ansvar för alla invånare i kommunen, även de som har egen brunn. I svåra situationer kan kommunen besluta att privatpersoner och industrier ska minska sin konsumtion, sjukhuset har dock särskilda regler.