Gå direkt till Nyheten (Rekordtävling för lydiga hundar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rekordtävling för lydiga hundar

Publicerad söndag, 10 november 2019, 13:09 av Björn Smitterberg

Lidköpings Brukshundsklubb firar sina 65 första år med att hålla en dubbel lydnadstävling. Det dubbla innebär en tävlingsomgång på förmiddagen, och sedan samma sak på eftermiddagen. Hundarna kan alltså prisas två gånger.

Hundarna är indelade efter ålder – storlek och ras spelar ingen roll.

”Lowe” heter denna cirka 2 å gamla vovven med mycket av valpspralligheten kvar. Husse Benno Wölfing har lydnad som sin stora hobby. I familjen fick Lowes moster som också tävlar i lydnad men som är fem år äldre. Lydnadsutbildningen kombineras med lek – men aldrig samtidigt. Hunden får båda delarna.

Denna vovve kunde stå blick stilla och vänta på mattes kommando – även om hon gick sin väg. Domaren i röd jacka kollade.

Det är, konstaterar Marie Eriksson, vide ordförande i Brukshundklubben, ett stort intresse bland hundägare att vara med och tävla i lydnad.

Ronja Svensson, tävlingsvärd i dag, tog hand om media och höll med och berättade att ladan klubben fått innebär att hundarna nu kan tränas året om. Inne i ladan finns konstgräs.

Inte nog med att sammanlagt 126 starter är stort. Stort är också att det är ett stort antal funktionärer med och jobbar. Gott humör bland hundar och dess förare.