Gå direkt till Nyheten (Medaljer till unga bandytjejer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Medaljer till unga bandytjejer

Publicerad söndag, 10 november 2019, 21:10 av - Inskickat material

Stark insats av Villa’s flicklag – guld till Villa F12 och silver till F11 och F10 i Frida Cup.

I helgen genomfördes världens största flickbandy turnering, Frida Cup, i Vänersborg med hela 34 deltagande lag från Sverige och Norge.

Villas flicklag har återigen genomfört en fantastisk Frida Cup. För 3:e året i rad stod åter ett Villa lag som segrare. I år var det Villa F12 (f08) som gick obesegrade genom Frida Cup i F12 klassen (fyra segrar och en oavgjord) med en imponerande målskillnad 25-4.

Laget inledde med tre matcher under lördagen med klara vinster emot Finspång, UNIK och Västerstrand. Söndagen började med seriefinal mot Västerås SK som slutade oavgjort, där tjejerna tyvärr tappade en 1-0 ledning i slutminuten. I sista matchen säkrades dock Cup guldet med en stabil 7-0 seger över Mölndal.

I både F11 och F10 klassen stod Villa tjejerna för starka insatser och båda lagen tog silver!

F11 (f09) som vann sin klass förra året; vann fyra av sina fem matcher men fick sig i år se sig besegrade mot Skirö, som till slut stod som segrare och tog revansch för förra året.

För F10 (f10-11) var det första bandymatcherna i karriären för många av spelarna efter endast ett par genomförda is-pass, och de visade fantastisk glädje, vilja och beslutsamhet. Även F10 vann fyra av sina fem matcher; enda förlusten kom mot Surte-Kareby som till slut stod som segrare i F10.

Även F13 gjorde en mycket stark insats efter att i gruppspelet slutat fyra, men slog sedan i åttondelsfinal ut en av gruppettorna Surte-Kareby och tog sig till A-slutspel! I kvartsfinalen blev det efter en mycket jämn och spännande match tyvärr respass mot norska Solberg efter förlust med 1-2.

Otroligt starkt av alla lagen då de endast haft 3-4 is-pass i benen så  här tidigt inpå på säsongen…

Bakre raden fr vänster: Ledare: Andreas Werner, Clara Ögren, Markus Hjortenhed, Christer Carlén och Conny Broberg.
Nästa rad från vänster: Elsa Carlén, Julia Ellhage, Wilma Engblom, Ebba Sääv.
Mitten raden: Elena Eid, Ellen Ögren, Nea Werner
Främre raden: Greta Labecker, Nathalie Hjortenhed och Otilia Lundberg

_________________
Markus Hjortenhed