Gå direkt till Nyheten (Götenes Timmy Hansen världsmästare i rallycross)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Götenes Timmy Hansen världsmästare i rallycross

Publicerad söndag, 10 november 2019, 15:34 av Tore Sahlström

Vilken härlig slutfinal det blev när, den sista deltävlingen rallycross- VM avgjordes i Sydafrikanska Kapstaden på söndagseftermiddagen. Inför det allra sista heatet ledde Lidköpingsfödde Timmy Hansen med två poäng före norrmannen Andreas Bakkerud.

De båda stod intill varandra i första ledet. I den hyperspännande finalen blev Marcus Grönholm först över mållinjen och, tvåa blev Andreas Bakkerud. Timmy blev i finalen fyra och det innebar att, både Bakkerud och Timmy Hansen hamnade på samma slutpoäng. Timmy hade fler första placeringar under året än Bakkerud och, blev därför en värdig världsmästare.

På bilden som är tagen vid hans besök på Lidköpings Idrotthistoria för ett par år sedan berättade om hans stora dröm var att bli världsmästare. I bakgrunden lillebror Kevin och teamledaren pappa Kenneth.

När Timmy Hansen besökte Lidköpings Idrotthistoria för ett par år sedan berättade han att hans största dröm var att en dag bli världsmästare i rallycross och, nu har han blivit detta. Lillebrodern Kevin har också gjort en kanonsäsong och blev sammanlagt trea i VM.

Familjen Hansen är en riktig racerfamilj med pappa Kenneth som blev Europamästare fjorton gånger. Även mamma Susann har kört tävlingar och, är nu marknadsförare för Team Hansen där pappa är teamledare.

Hoppas nu att Götene hittar på någon trevlig uppvaktning för familjen Hansen och särskilt då den nye världsmästaren Timmy när de återkommer till hemorten Götene från Sydafrika. Inte så ofta att, Götene kan skryta med att ha en världsmästare boende på orten. Ett mottagande i Götene centrum är väl att vänta. Tror att många skulle villa fira Götenes färskaste världsmästare.