Gå direkt till Nyheten (Madama Butterfly direkt till 101 svenska biografer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Madama Butterfly direkt till 101 svenska biografer

Publicerad torsdag, 07 november 2019, 19:36 av Redaktionen


Drygt 2 000 biografer runtom i världen har parabolen riktad mot New York på lördag när den vackra och sorgliga berättelsen om geishan Bio-Cio-San framförs på Metropolitans stora scen. 101 av dessa biografer är svenska och Lidköpings Folkets Hus heter förstås en av dem.

Den stora uppslutningen beror förstås på av Puccinis Madama Butterfly är en av de mest älskade operorna och uppsättningen som väntar på lördag lär inte göra någon besviken om vi ska tro recensionerna. Hui He gör huvudrollen som Cio-Cio-San, geishan som ger allt för den amerikanska sjöofficeren Pinkerton, som sjungs av Andrea Carè. Elizabeth DeShong är hennes hängivna följeslagerska Suzuki, och Paulo Szot gör Sharpless för första gången. Pier Giorgio Morandi dirigerar Anthony Minghellas omskrivet vackra uppsättning.

Lördagens föreställning på Lidköpings Folkets Hus visas utan introduktion.
Förboka gärna pausförtäring på adress servering@folketshus-lidkoping.se.
Biljetter