Gå direkt till Nyheten (Återigen dags för Vintergatan i Hällekis)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Återigen dags för Vintergatan i Hällekis

Publicerad torsdag, 07 november 2019, 08:06 av - Inskickat material

Nu har det för femte året i rad blivit dags för Vintergatan Hällekis. Då öppnar Falkängens hantverksby tillsammans med hela Hällekis samhälle upp för sin julmarknad och lyser upp i novembermörkret. Årets upplaga börjar på lördag den 9 november och pågår fram till söndag 17 november.
Arkivbild.

Vintergatan Hällekis erbjuder möjlighet att i mysig bykänsla hitta den unika handgjorda julklappen samt njuta av julens smaker.

Det skriver arrangörerna i ett skriftligt meddelande.

På helgerna finns ett program med lite extra fokus på barnen. De kan bland annat prova ponnyridning på lördagarna och träffa tomten i Tomteverkstan där man kan pyssla och även passa på att lämna sin önskelista. Independance Academy bjuder på dansuppvisning längs Falkängsvägen på lördagen den 16 november.

Nytt för i år är att det kommer vara en pop-up utställning utanför Naturligtvis i Stationshuset. En konstnär kommer att bjuda på spännande inslag. Även i år är Handens hus i Medelplana med och håller öppet sin butik där du hittar unika julklappar bland antikt, handvävt och textil.

På onsdagen den 13 november bjuds det också in till en stämningsfull konsert med Maria Sitte och Lena Öberg som ger dig möjlighet att njuta av julens toner i Hönsäters kapell. Konserten har fri entré och vid ankomsten bjuds det på glögg för den som önskar.

____________________________
Vintergatan Hällekis är ett samarbete mellan Falkängens hantverksby, Falkängen vandrarhem, Coop Hällekis, Naturligtvis, Handens hus, Destination Läckö-Kinnekulle och Götene kommun med stöttning av flera sponsorer.