Gå direkt till Nyheten (HK Lidköping slår vakt om stadens historia.)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

HK Lidköping slår vakt om stadens historia.

Publicerad Wednesday, 06 November 2019, 14:04 av Tore Sahlström

Den numera årliga almanacka som HK Lidköping brukar ge ut någon månad före jul finns nu att inhandla i några Lidköpingsbutiker.

Årets är den 34:e i ordningen och som vanligt innehåller den bilder från förr. Det är alltid lika trevligt att varje år få bläddra och se vilka gamla härliga bilder föreningen lyckats få tag i. Beundransvärt att HK Lidköping gör en insats för att bevara stadens historia samt att på samma gång hjälper till att få en slant till deras ungdomsidrott.

Jag har valt ut maj månads bild 2020.
Bilden kommer Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap och är på Lidköpings Tennisklubbs damer. Klubbens bildades 1915 och året 1922 började damerna spela tennis. Fotot är från tennisbanan som låg på Östra Folkskolan nuvarande Wennerbergsskolan. Banan byggdes 1915. Marken uppläts av Lidköping stad. Villkoret var att LTK skulle stå för kostnaderna vid byggandet och banans drift.

Fotot är taget i mitten av 1920- talet. Greta Johansson var den då dominerande spelaren och, vann många Lidköpingsmästerskap från 1936-1946.

Från vänster ser vi Ruth Wold, Frk Porath, Alice Wångdahl och Greta Johansson. Den lille elegante grabben i bakgrunden finns det tyvärr inget namn på. Kanske var han bollkalle till de stilfulla tennisklädda damerna eller bara nyfiken.